0773.394.730 / 0767.671.013

programari@dragomirsipreda.ro

workshop-femei-care-iubesc-prea-mult

Workshop Femei care iubesc prea mult 2017

Ultima actualizare: 29-Ian-2017

Primul grup de dezvoltare personala 2017 pentru femeile care iubesc prea mult va avea loc in curand. Inscrierile sunt deschise. Rezerva-ti si tu locul acum!

Femeia care iubeste prea mult face parte dintr-un tipar care se regaseste in comportamentul romantic al multora dintre noi. Femeile care iubesc prea mult dau totul si nu primesc nimic, gasesc scuze pentru aceiasi barbati indisponibili pe care ii aleg de fiecare data, sunt date pe spate de socurile emotionale, fiind convinse ca suferinta trebuie sa fie direct proportionala cu iubirea.

Suntem fascinate de subiect, suntem fascinate de dragoste in sine. Inspiratia a venit din cartea lui Robin Norwood, Femei care iubesc prea mult,  astfel ne-am propus sa organizam intalniri interactive cu rol de vindecare si dezvoltare pentru relatia de cuplu si relatia cu noi insene.

Ne vom vedea pentru prima data pe 17 februarie, vineri, pe str. Logofat Tautu nr. 66, de la ora 18:30 la 20:30, intr-un cadru de lucru bazat pe confidentialitate. Grupul are ca scop principal sprijinul si descoperirea mecanismelor nesanatoase de relatie, ca in final sa le putem repara si inlocui cu unele noi si sanatoase.

La randul nostru am lucrat in cabinet cu femei care iubesc prea mult, si le-am ajutat sa se inteleaga mai bine si sa depaseasca aceste tipare de relatie nesanatoase. Am regasit in lucrul individual parti comune incadrandu-se din tiparul descris de Robin Norwood in lucrarea sa. Aceste parti din noi care iubesc prea mult se cer vindecate pentru ca mai apoi sa regasim adevaratele noastre nevoi personale sau in cuplu si sa incepem sa avem relatii echilibrate cu partenerii nostri.

Cartea este un punct minunat de pornire, este un ghid de educatie  emotionala.  Asteptam sa ne cunoastem si sa pornim intr-o calatorie terapeutica impreuna.

“Dragostea înseamnă durere. Când cele mai multe dintre conversaţiile noastre cu prietenii apropiaţi sunt despre el, problemele lui, gândurile lui, sentimentele lui şi aproape toate propoziţiile încep cu el, înseamnă că iubim prea mult. Când îi scuzăm toanele, proasta dispoziţie, indiferenţa sau insultele, considerându-le probleme cauzate de o copilărie nefericită şi încercăm să îi devenim psiholog, înseamnă că iubim prea mult.”

Pentru a face parte din grup, avem rugamintea sa completati formularul accesand linkul urmator https://goo.gl/TTL7Yj. Grupul va fi alcatuit din maxim 12 persoane.

Structura si temele pentru fiecare intalnire a workshopului:

17 Februarie Workshop 1. Deschidere. Tiparul de femeie care iubeste prea mult

Prima intalnire intre femeile care iubesc prea mult este pentru a ne cunoaste si familiariza cu grupul. Vom vorbi despre ce inseamna sa iubim prea mult si cum acest tipar ne ghideaza relatia de cuplu.

3 Martie Workshop 2. De cine si cum ne indragostim?

Cum se face ca uneori, daca nu in mod repetat, ne-am indragostit de barbati care nu erau pentru noi? Exista oare o explicatie pentru asta? Care este misterul indragostirii care ne duce in relatii de cuplu care nu merg? Vom afla toate aceste detalii in aceasta saptamana.

10 Martie Workshop 3. Dragoste sau dependenta?

De ce am ales sa intram in cuplu si ce s-a schimbat in viata noastra?
Caracteristicile iubirii adictive pleaca de la sentimentul de mistuire (nu pot trai fara el), in special la inceputul relatiilor.
Adesea femeile dependente au o dificultate in stabilirea granitelor (nu mai stiu cand gandesc ele si cand gandeste celalat, lasa propriile opinii si adopta altele din afara, devenind un intreg)
Vom afla cum sa facem diferenta intre dragostea autentica si dependenta.

17 Martie Workshop 4. Cum iubim? Stilul de atasament

Ne intrebam de ce facem anumite alegeri in viata, de ce iubim anumiti oameni din partea carora primim acelasi tratament si seamana unul cu celalalt. Toate aceste intrebari isi vor gasi raspunsul in noi, in stilul de atasament format inca din copilarie si ajustat pe parcursul vietii. Vrem sa facem o schimbare? Atunci este recomandat sa incepem cu descoperirea cauzelor, pentru ca ulterior sa abordam efectele.

24 Martie Workshop 5. Nevoile mele vs nevoile lui

Femeia care iubeste prea mult are foarte mare grija de satisfacerea nevoilor partenerului ei sacrificand de dragul lui orice nevoie proprie. El este pe primul plan, iar ea, evident pe planul secund. Scopul acestei intalniri este de a le ajuta pe participante sa devina constienta de propriile lor nevoi, sa le exploreze si sa inceapa astfel sa aiba grija de ele.

3 Aprilie Workshop 6. Ce ne dorim de la relatia noastra?

Daca nu stim ce sa cerem, cu siguranta nu avem ce sa primim. Am aflat ce ne dorim cu adevarat, ce ne face fericiti?
In acest modul vom afla cum functioneaza comunicarea eficienta in relatii, cum sa cerem si cum sa oferim. Obiectivul este descoperirea nevoilor noastre si aducerea lor in relatie, astfel incat sa fie si pe intelesul partenerului.

10 Aprilie Workshop 7. Suntem frumoase pentru noi, sau pentru altcineva?

Este nevoia noastra de a fi frumoase in viata noastra, sau este nevoia de a fi acceptate si admirate? Starea de bine ne-o oferim singure sau o legam obligatoriu de raspunsul celorlalti legat de noi?
Cum ne comportam si manifestam in prezenta persoanei iubite, ii trezim interesul, mai facem ceva pentru a-l atrage? Ne vom reaminti cum este sa ne privim cu iubire in oglinda si cum sa ne manifestam cochet.

17 Aprilie Workshop 8. Incheiere si celebrarea femeii care iubeste constient

Ajunse in acest punct femeile care iubesc prea mult sunt femei care pot alege sa iubeasca constient, avand un arsenal puternic de noi abilitati, credinte si cunoastere de sine care le vor ghida catre relatii de cuplu mai satisfacatoare. Vom sarbatori acest final cum se cuvine.

Detalii:

Data: primul workshop gratuit va avea loc pe 17 februarie;
Adresa: Str. Logofat Tautu nr. 66
Ora 18:30-20:30
Pretul celorlalte workshop-uri este de 85 lei fiecare.

Inscrieri:

Pentru inscriere va rugam sa completati formularul accesand linkul urmator 

https://goo.gl/TTL7Yj . 

Contact detalii si intrebari: programari@dragomirsipreda.ro

0773 394 730 – Valentina Dragomir, psihoterapeut integrativ acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania

0767 671 013 – Simona Preda, psihoterapeut integrativ acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania

Pagina oficiala a evenimentului https://www.facebook.com/events/682529245258352/ 

Preda Simona

Practic cu placere psihoterapia in Bucuresti, axandu-ma in special pe terapia cu adulti si de cuplu. Te pot ajuta in dezvoltarea de sine si probleme precum: anxietate si depresie, atacuri de panica, probleme de cuplu, comunicare, stima de sine, pierderi si doliu. In cazul in care locuiesti in afara Bucurestiului sau in strainatate, ne putem auzi pe Skype sau Mail.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21 − = 13